Retouchering af linier og farver

Følgende er et typisk feriefoto, der ikke helt er lykkedes. Farverne er for vage (pga. sol i linsen eller dis) og det er gået lidt for stærkt, så horisonten hælder.

Med justering af farver og horisont får man et væsentligt mere iøjnefaldende billede. Der er også en generende sort plet i vandet i højre side af fotoet, der er blevet fjernet ved samme lejlighed.

Opretning af horisonten betyder altid at man bliver nød til at lave lidt om på størrelsen af det originale foto. På det valgte foto er den korrigerede udgave fladere end originalen. Alternativt kan man kopiere elementer fra fotoet ud i de felter der bliver tomme ved en opretning. På ovenstående foto kan det nemt gøres, men det afhænger af hvor komplekst motivet er. Ofte bliver et foto dog bedre og mere interessant af at forlade de kendte “10×15″-rammer, da man man bruge beskæringen til at fjerne overflødige elementer i fotoet.

Skæve billeder

Det er ikke altid muligt at fotografere et motiv direkte forfra, selvom man ønsker det. Dette giver skæve linier i billeder, som jeg kan korrigere. Nedenstående foto er korrigeret for skæve linier samt farver

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam