Skygger og højlys

Selvom de fleste nyder solskin, så er det ikke specielt godt til fotografering. Skyggerne bliver hårde og specielt portrætfotos har tendens til at blive enten meget mørke i skyggerne eller overbelyste.

Et dejligt bryllupsfoto – der “desværre” er taget i smukt solskin. De meget hårde skygger kan jeg opbløde, så trækkene bliver mindre skarpe at se på. Resultatet kan blive som nedenstående. Effekten kan øges, men hvis man overdriver bliver resultatet kunstigt at se på.

Et andet typisk resultat ved billeder taget i skarpt solskin, er at billederne “brænder ud”. De lyse områder bliver for lyse og hvad der skulle have været et pænt billede taget på en solkinsdag, bliver ubehageligt og skærende at se på. Følgende er et godt eksempel.

Ved en nedjustering af de lyse farver får man farver på himlen, hele billedet bliver mindre skærende at se på og ansigtet på hovedmotivet bliver langt bedre.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam