Sort-hvid til farve eller omvendt

Naturen er ikke sort-hvid, og som sådan er sort-hvide fotos kunstige i forhold til virkeligheden. Det ændrer ikke ved at sort-hvide fotos ofte kan udføres smukt og passer bedre til nogle motiver end farver gør.

Selvom dit billede er startet som et farvefoto, behøver det ikke at slutte sådan. På siden her viser jeg nogle af de ting jeg kan gøre med et farvefoto – og med et sort-hvid foto.

 

Fra Farve til sort/hvid-foto

Fra det originale foto til venstre kan farverne på et farvefoto simpelthen fjernes. Det giver resultatet i nedenuden med en almindelig gråtoneskala… ,

men der kan også leges mere med fotoet og gråtonerne ændres separat i billedet, så man fremhæver træets løv og gør himlen mere dramatisk som i eksemplet til herunder.

Billedet af kirken med pigen, er for mørkt i originalen og uinteressant. Man kan næsten ikke se pigen i rødt. Ved at fjerne farverne på kirken og i baggrunden, samt gøre dem meget kraftigere på pigens røde jakke, får man pludselig et mere interessant og iøjnefaldende foto, hvor den før usynlige pige bliver en meget synlig og central del af fotoet.

 

Farvelægning af sort/hvid fotos

Man kan bruge samme teknik med modsat fortegn.

Et S/H-foto hvor det hele er blevet for gråt og flyder lidt sammen uden at noget skiller sig ud, kan gøres mere markant ved at lægge farver på.

- enten på hele billedet, eller mere virkningsfuldt på en lille del af billedet, for at få dette til at fremstå som hovedmotivet.

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam